Ρολά κατεβάζουν τα Φαρμακεία – 24ωρη απεργία

«Το γάντι σηκώνουν» οι Φαρμακοποιοί της χώρας, μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου της Κυβέρνησης προς τους θεσμούς, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση του καναλιού διάθεσης των ΜΗΣΥΦΑ.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αποφασίστηκε ο κλάδος να προχωρήσει κινητοποιήσεις. Η αρχή γίνεται με 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη 10 Ιουνίου. Την ίδια ημέρα και μετά τη συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει ο ΠΦΣ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Οι Φαρμακοποιοί κατηγορούν την κυβέρνηση για διγλωσσία, ιδιαίτερα στο θέμα των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), διαμαρτυρόμενοι όμως και για τη συνολική της στάση.

«Εάν νομίζει η σημερινή κυβέρνηση και οποιαδήποτε κυβέρνηση ότι θα βρει εξιλαστήρια θύματα σε μεγάλες ομάδες πολιτών, είτε φαρμακοποιών είτε οποιουδήποτε, για να συγκαλύψει την ανεπάρκεια και τη δειλία της να υπερασπιστεί το σωστό και το δίκαιο απέναντι στην παράνοια και των ωμό εκβιασμό των ξένων δανειστών είναι βαθιά γελασμένη. Οι πολίτες δεν γκρέμισαν τους προηγούμενους που έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα, για να φέρουν τους σημερινούς και να συνεχίσουν την ίδια τακτική», δηλώνει στο Virus ο Αντιπρόεδρος του ΠΦΣ, Γ. Δαγρές.

Εν τω μεταξύ, με αφορμή την επίσκεψη του Π. Κουρουμπλή στη Θεσσαλονίκη Δευτέρα και Τρίτη, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της πόλης ζήτησε συνάντηση μαζί του.  “Θεωρούμε ότι η συνάντηση αυτή είναι επιβεβλημένη ενόψει και των επερχόμενων κινητοποιήσεών μας”, σημειώνουν σε ανακοίνωση τους.

Πηγή: http://virus.com.gr/rola-katevazoun-ta-farmakia-24ori-apergia/?utm_source=newsletter_morning_edition&utm_medium=email&utm_campaign=virus_08-06-2015&utm_content=read_more&utm_source=MailingList&utm_medium=email&utm_campaign=Virus+Newsletter

Γράψτε το σχολιό σας