Παιδικοι Σταθμοι – Δωρεάν Τροφεία

Σε χθεσινή συνέντευξή του (1.7.2015) σε  τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, ο  Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων κ. Μάριος Σταματάκης, (γιατρός ορθοπεδικός), προέβη σε σημαντικές και έως εντυπωσιακές ανακοινώσεις γύρω από το έργο της υπηρεσίας που προΐσταται.

Συγκεκριμένα , λόγω της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης το Δ.Σ του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων αποφάσισε, τα παιδιά που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κορινθίων να ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΑ ΤΡΟΦΕΊΑ. Το κόστος δηλαδή σίτισης τους, το οποίο μέχρι σήμερα επιβάρυνε τους γονείς, τώρα αναλαμβάνει εξ’ολοκλήρου το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και για όσο απαιτούν οι περιστάσεις. Σημειωτέον ότι ο Δήμος διαχειρίζεται και συντηρεί μέσω του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής, ήδη 4 παιδικούς σταθμούς (Άσσου -Λεχαίου, Τενέας, Σαρωνικό και Σολυγείας) που σημαίνει ότι η σημερινή πρωτοβουλία θα είναι μία σημαντική οικονομική επιβάρυνση για το Κέντρο. Η πετυχημένη ωστόσο οικονομική του διοίκηση (4,3 εκ Ευρώ το «Ταμείο», στο Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων), στην οποία και αναφέρθηκε επίσης, επιτρέπει την ανάληψη αυτού του κόστους.

Η εκδήλωση τέτοιου είδους ευαισθησίας και τα άμεσα κοινωνικά αντανακλαστικά τόσο του προέδρου ,όσο και των μελών του Δ.Σ , αποτελούν παράδειγμα προς μίμιση μιάς αλληλέγγυας κοινωνίας.

Τελειώνοντας την συνέντευξή του ο κ. Σταματάκης απευθυνόμενος, σε όσους «ριχνουν πυροτεχνήματα για την δημιουργία ψευδών ή λανθασμένων εντυπώσεων» σε σχέση με το έργο του Κέντρου τους προέτρεψε : ΄΄σε αυτές τις δύσκολες ώρες – Κρείττον του λαλείν, το σιγάν ΄΄

ΜΑΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Γράψτε το σχολιό σας