Η κτηνίατρος στο “Έλενα” και η βροχή από “φακελάκια”

Την ώρα που τα “φακελάκια” πέφτουν βροχή στο “Έλενα” και σε άλλα δημόσια μαιευτήρια, οι επιθεωρητές αποκάλυψαν μία κτηνίατρο, η οποία κατέχει διοικητική θέση στο ίδιο νοσοκομείο.

Εύλογα ερωτήματα προκαλεί το εύρημα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για την κτηνίατρο στο νοσοκομείο “Έλενα Βενιζέλου”.

Ειλικρινά, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε για ποιό λόγο εγκαλείται υπάλληλος, η οποία έχει πτυχίο κτηνιατρικής και ασκεί καθήκοντα διοικητικού υπαλλήλου στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα.

Δεν είναι, επίσης, σαφές το γιατί πρέπει να απολογηθεί επειδή εφημερεύει, όταν εφημερεύει και το νοσοκομείο. Δεν γνωρίζουν οι επιθεωρητές, άραγε, πως εφημερεύουν οι διοικητικοί και οι λοιποί υπάλληλοι στο ΕΣΥ;

Αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα που εντόπισαν οι επιθεωρητές; Τα “φακελάκια” που πέφτουν…βροχή στο εν λόγω μαιευτήριο, όπως και σε πολλά άλλα, δεν τα πήραν χαμπάρι;

Διαβάζουμε στο πόρισμα ότι “…για την κτηνίατρο του Παθολογικού Τμήματος προέκυψε προγραμματισμός πραγματοποίησης τεσσάρων ενεργών εφημεριών για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και τριών για τους υπόλοιπους μήνες που ελέγχθησαν”.

Οι επιθεωρητές επισημαίνουν ότι δεν δικαιολογείται η τοποθέτηση κτηνιάτρου στο Παθολογικό Τμήμα, αλλά ούτε και ενεργός εφημερία, πολλώ δε μάλλον για την ειδικότητα του κτηνιάτρου στο συγκεκριμένο Τμήμα.

Η κτηνίατρος είναι υπεύθυνη του Τμήματος Τροφίμων του νοσοκομείου από 15ετίας, ασκώντας και διοικητικό έργο. Τακτοποιεί φακέλους χημειοθεραπειών, ασχολείται με το αρχείο του νοσοκομείου και κατά την εφημερία ενημερώνει τον διευθυντή του τμήματος…

Φακελάκι

“Λαυράκι”, λοιπόν, έβγαλαν οι επιθεωρητές. Ας δούμε τι “λαυράκι” αλιεύσαμε εμείς, κάνοντας μία απλή περιήγηση στην ιστοσελίδα “Έδωσα φακελάκι”:

“Ήμουν έγκυος και μου σύστησε κάποια γνωστή έναν μαιευτήρα στο Έλενα. Πήγα κατόπιν ραντεβού με εξέτασε και μου λέει θα κάνουμε εξετάσεις και θα έρχεσαι να σε παρακολουθώ πριν την γέννα θα μου δώσεις 1.500 ευρώ και 200 η αναισθησία λόγος. Του λέω γιατρέ εγώ γιατί να σας δώσω; Εσείς πληρώνεστε και εγώ πληρώνω την ασφάλεια μου γιατί τα επιπλέον χρήματα; Και σηκώθηκε με κάτι νεύρα και μου φώναζε ‘Αντε γειά”…

“Τον Μάιο γεννήσαμε στο νοσοκομείο ‘Έλενα Βενιζέλου’ στην Αθήνα και ο γιατρός με επώνυμο * μάς ζήτησε 600 ευρώ για να μας γεννήσει. Τα δώσαμε, γιατί η γυναίκα μου έκανε καισαρική και φοβόταν. Αίσχος, όμως, να ζητάνε φακελάκι ακόμα και οι γιατροί”.

“Στο ‘Ελενα’ πρόκειται να γεννήσει η αδελφή μου τον Οκτώβριο και ο μαιευτήρας ζήτησε 750 ευρώ”.

“Στο γνωστό μεγάλο δημόσιο μαιευτήριο Έλενας Βενιζέλου * – διευθυντής γιατρός εγνωσμένης αξίας και κύρους ζήτησε το ποσό – ταρίφα για καισαρική τομή των 1.500 ευρώ (σε σχέση με τα 1.200 που ζητάει για απλή γέννα) για να πληρώσει όπως είπε και τον συνάδελφο αναισθησιολόγο”.

“Στο μαιευτήριο Έλενα Βενιζέλου ο μαιευτήρας κ. * μας ζήτησε και έλαβε φακελάκι 1.000 ευρώ για την καισαρική τομή στη γέννα του παιδιού μας. Είχαμε ασφάλεια ΕΟΠΠΥ”.

“Έδωσα στον γιατρό και όλες οι κοπέλες που γεννήσαμε στους γιατρούς μας στο ‘Ελενα φακελάκι. Επειδή είμαι άνεργη δύο χρόνια και ήμουν και πέντε μηνών ήδη έγκυος, μου πήρε 700 ευρώ”.

Μαιευτήρια

Στην περίπτωση που στο μεταξύ έχουν πάψει να παίρνουν φακελάκι οι γιατροί στο “Έλενα Βενιζέλου”, οι επιθεωρητές μπορούν να ελέγξουν λίγο πιο κάτω. Το μαιευτήριο “Αλεξάνδρα”. Ιδού ορισμένες καταγγελίες από την ίδια πηγή:

“Η γυναικολόγος ζήτησε 1.000 ευρώ και 200 για την αναισθησιολόγο. Όταν ήρθε η ώρα της έδωσα 600 και 100 για την αναισθησιολόγο. Ζορίστηκε λίγο αλλά μου είπε δεν πειράζει ό,τι έχεις”.

“Τοκετός με καισαρική στο Αλεξάνδρας. 800 ο γιατρός και 200 ο αναισθησιολόγος. Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης στο ιδιωτικό ιατρείο 50 ευρώ χωρίς απόδειξη και 70 ευρώ με απόδειξη η κάθε επίσκεψη. Περίπου 10 επισκέψεις…άρα άλλο ένα 500άρικο και από εκεί χωρίς απόδειξη. Στην υγεία μας…”.

Πηγή: http://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/perithalpsi-asfalisi/news/34119/i-ktiniatros-sto-elena-kai-i-vroxi-apo-fakelakia.html

Γράψτε το σχολιό σας