Η έντονη δίψα κρύβει και παθήσεις

Το νερό είναι πηγή ζωής σχεδόν για όλους τους οργανισμούς. Χωρίς αυτό ο ανθρώπινος οργανισμός αντέχει μόνο μερικές ώρες. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι το ποσοστό του νερού στο σώμα μας είναι 60%.

Η δίψα λοιπόν δείχνει πως ο οργανισμός μας χρειάζεται νερό. Αλλά τι άλλο μπορεί να δείχνει η δίψα;

Εκτός από φυσικές αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν το αίσθημα της δίψας, όπως η υψηλή θερμοκρασία ή η έντονη δραστηριότητα, υπάρχουν κάποιες αιτίες που κρύβουν παθήσεις του οργανισμού. Όμως ποιες είναι αυτές οι παθήσεις; 

Αφυδάτωση

Η δίψα είναι αποτέλεσμα της αφυδάτωσης. Τα συμπτώματα αυτής είναι ξηρό στόμα, μειωμένη ούρηση, πονοκέφαλος ακόμα και ξηροδερμία. Σε περίπτωση σοβαρής αφυδάτωσης μπορεί να παρουσιάσετε απώλεια συνείδησης.

Επίσης, ασθένειες που δημιουργούν ναυτία και διάρροια μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση, η οποία προκαλεί δίψα.

Αφυδάτωση μπορούν να προκαλέσουν επίσης τα πικάντικα ή αλμυρά φαγητά σίγουρα αυξάνουν την ανάγκη του οργανισμού για νερό… άρα και τη δίψα. Ο καφές και το αλκοόλ μπορούν επίσης να φέρουν δίψα. 

Διαβήτης

Οι περισσότεροι διαβητικοί αισθάνονται έντονη δίψα, καθώς ο διαβήτης είναι μια έντονη διαταραχή του ενδοκρινικού συστήματος. Άλλα συμπτώματα είναι η κόπωση, η απώλεια ή αύξηση βάρους και οι συχνή ούρηση.

Παθήσεις νεφρών ή ήπατος

Η ανεπάρκεια του ήπατος, του νεφρού ή της καρδιάς μπορεί να προκαλέσει μείωση των σωματικών υγρών από την κυκλοφορία του αίματος και τους ιστούς του σώματος.

Πηγή: http://www.sofokleousin.gr/archives/246595.html

Γράψτε το σχολιό σας